Laatste nieuws

Begin 2012

Het nieuwe jaar is inmiddels al 2 maanden oud en ik kom erachter dat het mapje “nieuws”, niet zo nieuw meer is…

Welnu, wij van Jonker ADS Benelux hebben zeker niet stil gezeten en kunnen u een aantal mooie zaken laten zien. Om te beginnen natuurlijk de nieuwe opzet van de website met daarin verwerkt een aantal nieuwe foto’s in het fotoalbum.

Een interessant project dat we net hebben afgesloten is de ombouw van een tandwielkast, waarvan de draairichting omgedraaid diende te worden. Dit houdt in, een nieuwe as, nieuwe lagering en het aanpassen van het huis. De toepassing van dit geheel is voor een nieuw te bouwen stoomboot, dus alles onder Lloyd keur. De tandwielkast is momenteel ingebouwd en het schip zal rond volgende maand te water gelaten worden.

Een andere grote klus is de revisie geweest van, in totaal 6 stuks, tandwielkasten van een pretpark in Den Haag. Alle aandrijvingen compleet gereviseerd, elektromotoren met flexibele koppelingen uitgelijnd op de tandwielkasten op een motorslede. De sets zijn weer retour en rond volgende maand gaat de attractie weer open.

Ook zijn we druk met de laatste loodjes van een nieuwe ontwikkeling in de voortstuwings techniek voor de scheepsbouw. Deze techniek houdt in dat de motor (elektrisch), planetaire tandwielkast en schroefas compleet in een “pod” onder het schip komen te hangen. Het eerste prototype is al gereed en heeft al vele draaiuren erop zitten. De onderdelen voor de volgende serie zijn in productie en worden straks gecomplementeerd voor in totaal een serie van 6 stuks.

Voorlopig hoeven we ons dan ook niet te vervelen.

Groeten en tot de volgende update.

Eric-Jan Jonker, Jonker ADS Benelux.

Onderhoud en reparatie

U kunt bij ons terecht voor de volgende merken:

En nog vele anderen...

Onze locatie

Contact

Jonker ADS Benelux

Industrieweg 17F
2421 LK Nieuwkoop

T: 0172-570062
F: 0172-570069
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.